Motorclub Haren

 

 

Wat is Motorclub Haren.

 

Motorclub Haren is een motorclub  voor zowel mannen als vrouwen met als doel het gezamenlijk rijden van toertochten en het bijwonen van (internationale)meetings.

M.C. Haren organiseert zelf ook diverse internationale evenementen en is in het bezit van een een eigen clubhuis dat voor diverse doeleinden gebruikt wordt.

 

 

De historie van Motorclub Haren.

 

Motorclub Haren is  in 1977  opgericht door enkele motorrijders uit Haren en omgeving.

Onze eerste locatie was  Cafť Seitsma in Glimmen/Haren. Van deze locatie hebben we een jaar  gebruikt van gemaakt .

 

 

 

Van 1978 tot 1981 hebben we gebruikt gemaakt van

Cafe Blankeweer in Noordlaren.

 

 

 

In 1981 zijn we dan  verhuisd naar het Stadspark in Groningen, nabij de toenmalige ijsbaan. Hier voelden we ons thuis en werd de club een begrip voor vele nationale en internationale motorrijders. Tot 1992 zaten we hier tot ieders tevredenheid, totdat we dat jaar een bericht ontvingen van de gemeente Groningen, waarin stond dat  er op deze locatie in het Stadspark een  World Trade Centre moest worden gerealiseerd. Hierdoor ontstond  veel commotie, want waar moet je dan heen  met  65 leden en de ons bezoekende nationale en internationale motorvrienden?

 

Er werd  een goede oplossing  gevonden  voor dit probleem door de Gemeente Groningen, en met name door de heer T.Wits.

Er werd een plek gevonden op het terrein Euvelgunne. Hier mochten zich hondenclubs vestigen, als Motorclub Haren ook een stuk terrein toegewezen  kreeg. Hier hadden we dan ook gelijk ons eerste eigen clubgebouw, dat we met niemand hoefden te delen. Een aantal jaren hebben daar naar tevredenheid gezeten, totdat ineens de geschiedenis zich herhaalde.

De huur wordt in 2002 opgezegd en we moeten weer verhuizen, want op terrein Euvelgunne wordt schrootbedrijf Van Simmeren gevestigd, dat van de gemeente moet verdwijnen uit de stad.

Er volgen onderhandelingen met de heer Tjeerd van Riemsdijk en we gaan er van uit, gezien de eerdere ervaringen met de gemeente in 1992, dat er weer een goede oplossing uit komt.

De oplossing komt in de vorm van het voormalige grasbaanrace terrein in Hoogkerk, alwaar we nu al weer enkele jaren zitten. 

Zoals u heeft kunnen lezen, bestaat M.C. Haren al 30 jaar, hetgeen we dit jaar vieren, waarvan 25 jaar in de stad Groningen.

 

 

 

 

 

Activiteiten M.C. Haren.

 

De activiteiten van M.C. Haren bestaan uit een aantal onderdelen.

-Allereerst het rijden van toertochten in binnen- en buitenland.

-Het rijden naar en bijwonen van nationale en internationale meetings in alle landen van Europa

-Ook organiseert M.c. Haren al 15 jaar een compleet weekend met eten, drinken, bbq, muziek en slaapgelegenheid met aansluitend de dag daarop een  toertocht voor de verstandelijk gehandicapte bewoners van Huize MariŽncamp uit Rolde.

 

-Natuurlijk organiseert M.C. Haren ook haar eigen internationaal motortreffen. Dit is het eerste weekend in mei en trekt ieder jaar +/- 400 motorrijders. Er worden dan diverse activiteiten georganiseerd en s'avonds is er livemuziek

-In de winter zitten we natuurlijk ook niet stil, dan zijn er ook nog tal van activiteiten. Een activiteit die iedere winter terugkeert, is het treffen dat rond  Sinterklaas georganiseerd wordt en, onder de toepasselijke  naam Sinterklaastreffen, ieder jaar een succes is.

 

 

Clubhuis.

 

Het clubhuis is elke donderdagavond geopend vanaf 8 uur.

 

Natuurlijk zijn we nog diverse dingen vergeten, maar hierbij doen we een uitnodiging aan de mensen die betrokken zijn bij de club, om met aanvullingen te komen voor onze website.

 

 

Met vriendelijke groet.

 

Motorclub Haren(Groningen).